WK VOETBAL 2014 Rio.

Wesley Sneijder’s conditie laat nog steeds te wensen over, volgens de Bondscoach Louis van Gaal. De oplossing is niet: rentenieren op de opgebouwde conditie tijdens een zomer-trainingskamp op Ibiza, maar dagelijks in iedere training een kwartier aan extra fysieke arbeid blijven besteden. Dus en juist ook midden in het competitie-seizoen. Dit principe (iedere training iets extra’s doen) paste Wesley al toe tijdens zijn jaren in de Jeugdopleiding bij Ajax door na iedere training nog even 10 minuten extra op vrije trappen techniek te trainen. Dat loont tot op de dag van vandaag.

Voetbalprofs, die Champions Leaque spelen, spelen vaak 2 wedstrijden per week.
Met reizen naar en van wedstrijden blijven er weinig trainingsdagen over. Toch is op die dagen een kwartier extra fysiek trainen in het seizoen het meest effectief en het meest efficient, om de conditie op peil te houden dan wel te verbeteren. Verbeteren is zeer zeker gewenst in de laatste weken van de competitie, vlak voor het trainingskamp van het Nederlands Voetbal Elftal begint.